PARTNER FORUM Automatyka Przemysłowa - energoelektronika

PARTNER FORUM

falowniki - forum, instrukcje, nowości  Strona Główna falowniki - forum, instrukcje, nowości
Falowniki forum, centrum informacji, instrukcje, porady, dobór falowników, wymiana doświadczeń. Nowości od producentów.

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: bonanza
2011-09-01, 16:33
Układ zasilania typu PWM do napędu elektrycznego
Autor Wiadomość
ziko9 

Wysłany: 2011-09-01, 10:42   Układ zasilania typu PWM do napędu elektrycznego

Witam wszystkich
Mam nadzieję że piszę w dobrym dziale a jeżeli nie to prosił bym o wyrozumiałość.
Mam do wykonania układ zasilania typu PWM do napędu elektrycznego może ktoś miał by jakiś schemat tego typu układu ??

wykonawca

Wysłany: 2011-09-02, 19:49   

Że do napędu elektrycznego to raczej pewne, ale do jakiego? Mamy wróżyć z fusów, czy wolisz szklana kulę?

ziko9 

Wysłany: 2011-09-02, 20:29   

Witam
Wzmacniacz/Falownik dobrze by było jak by pracował na dwóch zakresach tzn. Pierwszy zakres to sterowanie napięciowe stabilizowane źródło napięciowe drugi zakres to sterowanie napięciowe stabilizowane źródło prądowe. Maksymalna wartość napięcia możliwa na obciążeniu żeby wynosiła koło 20-30 V a wartość natężenia prądu w każdym zakresie pracy mierzona na obciążeniu wynosiła koło 10-15 A. Układ zasilania ten miał by pracować w aktywnym zawieszeniu magnetycznym. Jeżeli coś jeszcze miał bym dodać to proszę pisać i dziękuje za wszystkie propozycje. Wiem że jest dużo tego w internecie ale jeszcze mam za małe doświadczenie żeby wybrać coś odpowiedniego do tego typu układu.

Odpowiedz do tematu