|
| PARTNER FORUM |
Automatyka Przemysłowa - energoelektronika |
PARTNER FORUM |
 |
falowniki - forum, instrukcje, nowości
Falowniki forum, centrum informacji, instrukcje, porady, dobór falowników, wymiana doświadczeń. Nowości od producentów.
|
Przesunięty przez: bonanza 2011-09-01, 17:33 |
Układ zasilania typu PWM do napędu elektrycznego |
| Autor |
Wiadomość |
ziko9
|
Wysłany: 2011-09-01, 11:42 Układ zasilania typu PWM do napędu elektrycznego
|
|
|
Witam wszystkich
Mam nadzieję że piszę w dobrym dziale a jeżeli nie to prosił bym o wyrozumiałość.
Mam do wykonania układ zasilania typu PWM do napędu elektrycznego może ktoś miał by jakiś schemat tego typu układu ?? |
|
|
|
 |
wykonawca
|
Wysłany: 2011-09-02, 20:49
|
|
|
| Że do napędu elektrycznego to raczej pewne, ale do jakiego? Mamy wróżyć z fusów, czy wolisz szklana kulę? |
|
|
|
 |
ziko9
|
Wysłany: 2011-09-02, 21:29
|
|
|
Witam
Wzmacniacz/Falownik dobrze by było jak by pracował na dwóch zakresach tzn. Pierwszy zakres to sterowanie napięciowe stabilizowane źródło napięciowe drugi zakres to sterowanie napięciowe stabilizowane źródło prądowe. Maksymalna wartość napięcia możliwa na obciążeniu żeby wynosiła koło 20-30 V a wartość natężenia prądu w każdym zakresie pracy mierzona na obciążeniu wynosiła koło 10-15 A. Układ zasilania ten miał by pracować w aktywnym zawieszeniu magnetycznym. Jeżeli coś jeszcze miał bym dodać to proszę pisać i dziękuje za wszystkie propozycje. Wiem że jest dużo tego w internecie ale jeszcze mam za małe doświadczenie żeby wybrać coś odpowiedniego do tego typu układu. |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
| |
|