|
| PARTNER FORUM |
Automatyka Przemysłowa - energoelektronika |
PARTNER FORUM |
 |
falowniki - forum, instrukcje, nowości
Falowniki forum, centrum informacji, instrukcje, porady, dobór falowników, wymiana doświadczeń. Nowości od producentów.
|
|
Kłopotliwa konfiguracja falownika Toshiba VF-S11 1f, 0,75Kw |
| Autor |
Wiadomość |
gulci_a
|
Wysłany: 2011-07-16, 23:20 Kłopotliwa konfiguracja falownika Toshiba VF-S11 1f, 0,75Kw
|
|
|
witam, czy mógłby ktoś mi pomóc w konfiguracji tego sprzętu? silnik (400V, 1,5A, 1400Rpm, 0,55Kw, 50Hz), uzwojenie silnika mam połączone w trójkąt. Silnik ma być sterowany z przełącznika 3 pozycyjnego P/0/L oraz potencjometr zewnętrzny i dodatkowy przycisk do hamowania. Strasznie dużo parametrów ma ten falownik.
tutaj jest instrukcja
http://www.falowniki.info...detail&df_id=66 |
|
|
|
 |
atlantel
napędy regulowane

Pomógł: 27 razy Dołączył: 06 Lut 2009 Posty: 105 Skąd: Świecie
|
Wysłany: 2011-07-18, 20:28
|
|
|
Witam!
Proszę otworzyć instrukcję na stronie 38.
Przełącznik 3 pozycyjny P/0/L łączymy do terminala falownika:wspólny do P24: kierunek prawo do zacisku F; kierunek w lewo do zacisku R.
Potencjometr zewnętrzny 1-10 k oma do zacisków CC i PP suwak do VIB.
Jeśli chodzi o hamowanie (przycisk) to musisz wyjaśnić jakie ma spełniać zadanie!
Parametry falownika pozostaw na początek fabryczne (dostosujesz w czasie prób), jedyne do zmiany to parametry silnikowe.
FMOD ustaw na "2" |
|
|
|
 |
gulci_a
|
Wysłany: 2011-07-19, 22:47
|
|
|
| Witam, falownik będzie sterował silnikiem od tokarki, wiec potrzebuje przycisk awaryjnego wyłączenia, taki natychmiastowy hamulec. W falownikach LG jest fajnie to rozwiązane, zwiera się 2 wyjścia i silnik momentalnie zatrzymuje się. Chodzi mi o coś takiego czy w tym falowniku da się tak zrobić?? |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
| |
|