|
| PARTNER FORUM |
Automatyka Przemysłowa - energoelektronika |
PARTNER FORUM |
 |
falowniki - forum, instrukcje, nowości
Falowniki forum, centrum informacji, instrukcje, porady, dobór falowników, wymiana doświadczeń. Nowości od producentów.
|
|
falownik się zawiesza |
| Autor |
Wiadomość |
eyoko
|
Wysłany: 2011-02-08, 18:49 falownik się zawiesza
|
|
|
| Mam następujący problem:przy krótkotrwałych zanikach napięcia zawiesza się falownik.Jeżeli jest dłuższa przerwa układ startuje .Rozwiązałem to w ten sposób wykonałem opóznienie załączenia zasilania szafy przy pomocy przekaznika czasowego i stycznika.układ ten działa,ale przy bardzo krótkich przerwach stycznik nie zdąży się rozłączyć ifalownik sięzawiesza i pompy stoją.Może ktoś doradzi co mam ztym zrobić. |
|
|
|
 |
Tips_Senior
|
Wysłany: 2011-02-08, 19:49
|
|
|
Pytanie brzmi: Jaki masz falownik?
W ostatnim czasie wiele falowników ma możliwość wyboru reakcji na krótkotrwały zanik napięcia zasilającego. Na przykład w wypadku falownika OMRON 3G3MV(V7) odpowiadają za to funkcje NR 81 i 82. W takim wypadku jak twój ustawiłbym Nr 81 na "2" (kontynuacja operacji) i Nr 82 na "1" (jedna próba ponownego rozruchu. Więcej znajdziesz w instrukcji falownika, którego uzyłeś.
Powodzenia! |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
| |
|