PARTNER FORUM Automatyka Przemysłowa - energoelektronika lg

PARTNER FORUM

falowniki - forum, instrukcje, nowości  Strona Główna falowniki - forum, instrukcje, nowości
Falowniki forum, centrum informacji, instrukcje, porady, dobór falowników, wymiana doświadczeń. Nowości od producentów.

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Falownik Danfoss VLT 2815 - zasilanie
Autor Wiadomość
jakubs 

Wysłany: 2009-05-24, 11:09   Falownik Danfoss VLT 2815 - zasilanie

Witam. Mam nadzieję, że nie zostanę źle potraktowany, skoro jest to mój pierwszy post na forum i od razu pytam ;)

Posiadam falownik Danfoss VLT 2815. Mam jednak problem z jego zasileniem. Nie mam dostępu do sieci 3x400V, jedynie sieć 1x230V, (oraz sieci gdzie występuje połączenie 2 faz 230V ze sobą). stąd rodzi się moje pytanie. Czy dany falownik można podłączyć na 3 różne sposoby (tak jak są opisane 3 różne sposoby podłączenia w instrukcji ? )

Pozdrawiam

atlantel
napędy regulowane

Wysłany: 2009-05-24, 13:42   

Witam!
Muszę Cię zmartwić falownik który jest na zdjęciu jest przystosowany do zasilania trójfazowego i to napięciem 380- 480V i w związku z tym po podłączeniu pod zasilanie jednofazowe 230V czy też nawet dwie fazy (nie wiem skąd?) wygeneruje alarm 4 (brak fazy) lub ewentualnie alarmy/ostrzeżenia nr 8 napięcie poniżej dopuszczalnej wartości; nr 6 napięcie poniżej poziomu ostrzeżenia i w efekcie końcowym nastąpi wyłączenie bezzwłoczne lub po określonym czasie.
Co do pytania czy dany falownik można podłączyć na 3 różne sposoby- tyczy to tylko objaśnienia podłączeń, ale dla określonego typu falownika (dokładnie w symbolu T4 oznacza zasilanie 3 x 380- 480 V dla Twoich wymagań musi być S2 lub D2).
Pozdrawiam

danfoss 
danfoss

Wysłany: 2009-05-25, 10:48   

Witam,
Przetwornica ma moc 1.5kW (3,7A) jest przystosowana do zasilania 3faz. Jest wyposażona w filtr EMC oraz moduł sieci Profibus. Jeżeli taka konfiguracja ma pozostać a zmiana ma dotyczyć tylko zasilania, to poniżej podaje konfiguracje do zasilania z 1faz.

Kod typu
VLT2815PS2B20STR1DBF10A00C0
Numer katalogowy : 195N0055

Jeżeli miałoby być zmienione coś jeszcze prosze o kontakt.

INFORMACJA
Gość
Wysłany: 1970-01-01, 01:00   

Aby zobaczyć resztę postów, musisz się zalogować
Ten temat zawiera: 7 postów.

Odpowiedz do tematu